Ingatlan Autó Állások Elektronika Állat Bútor Antik Szolgáltatások Játékok Még több..
    
Betöltés...

Nature Cookta Tápióka keményítő

Igazán jó állagú kenyér, péksütemény sütésénél az egyik legfőbb konyhai fortély
az összetevők megfelelő arányának eltalálása. Tökéletesebb eredmény elérése
érdekében elkészítéséhez egy rendkívül különleges keményítőféleség ajánlott. A
Nature Cookta special Tápióka keményítő nem csak a pékárukhoz használható fel,
hanem szószok, mártások sűrítéséhez is kiváló. A manióka növény gyökerét
leőrlik, majd különleges eljárással vonják ki belőle a keményítőt. Az egészet
átmossák, pépesítik, majd különválasztják a folyadékot. Így készül el ez az
alternatív keményítő, mellyel nyugodtan helyettesíthetjük a hagyományos liszt
egy részét. A tápióka a történelemben A világ piacain elterjedt alapanyag az
elszigetelt közösségekben már régóta ismert növény. A manióka, vagy más néven
kasszáva, eredetileg Dél-Amerika és Afrika trópusi részein honos. Valószínűleg a
mayák termesztették elsőként a Yucatán-félszigeten, majd a 16. században a
portugál gyarmatosítók. Feltehetőleg Brazíliából vitték be Afrikába. Nem
véletlen, hogy ezeknek a fejlődő országoknak alapvető élelmiszere lett a növény.
Ennek legfőbb okai, hogy viszonylag gyenge földekben is megterem, csapadékigénye
kevés, és mivel a szüretelési időszak meglehetősen széles, elegendő mindig csak
annyit szedni a növényből, amennyire szükség van: nem kell tárolni, így a
felesleg sem romlik meg. Az éhezők megmentőjeként nevezett tápióka földalatti
részét, a gyökerét hasznosítják. Készülhet belőle alkoholtartalmú ital, liszt,
valamint keményítő is. A tápiókáról további érdekességeket a Wikipédia és a
Terebess oldalain olvashat: http://terebess.hu/tiszaorveny/zoldseg/kasszava.html
http://hu.wikipedia.org/wiki/Mani%C3%B3ka A tápióka keményítő a konyhában A
Nature Cookta Tápióka keményítő alkalmas sütésre, főzésre. Kiváló adalékanyag
szószokhoz, mártásokhoz, főzelékekhez. Ez az egyik leginkább konyhabarátnak
nevezhető keményítőféle: rendkívül sima, csomómentes ételeket készíthetünk vele.
Mellékíz és színmentes, ezért nagyon jól variálható számos étel elkészítéséhez.
Nagy előnye, hogy gyors hűtés során sem csapódik ki a főtt ételből, így kitűnően
viseli a hűtési folyamatokat is. Mindenmentes pudingot készíthetünk vele
kókusztej hozzáadásával, melynek finomabbá tételére csak egy kis gyümölcsre van
szükségünk. A tápióka keményítővel készített ételek ropogósra, kérgesre sülnek,
ezért ajánljuk elsősorban kenyerek, péksütemények elkészítéséhez. Maglisztekkel
keverve a kenyér állaga is kitűnő lesz. A tápióka keményítő fogyasztása nem
helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Kiszerelés:500 gramm

Tovább
Adatlap
Ár: 965 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.05.20
Eddig megtekintették 24 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Nature Cookta Tápióka keményítő
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta Tápióka keményítő" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem